V Prešove vysvätili sedem nových gréckokatolíckych kňazov

25.06.2006 Prešov

Prešov 25. júna (TASR) - Archijerejskou svätou liturgiou vyvrcholilo dnes v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Prešove svätenie siedmich diakonov Prešovskej epar...
Prešov 25. júna (TASR) - Archijerejskou svätou liturgiou vyvrcholilo dnes v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Prešove svätenie siedmich diakonov Prešovskej eparchie na kňazov.

Spomínaných diakonov vysvätil vladyka Ján Babjak. \"Prvých šiestich tohtoročných novokňazov vysvätil vladyka už 11. júna. Tohto roku teda do pastoračnej a evanjelizačnej služby v Prešovskej eparchii nastúpi 13 novokňazov, \" uviedol dnes pre TASR hovorca prešovského gréckokatolíckeho biskupstva Ľubomír Petrík. Dodal, že diakona je prvým stupňom kňazstva, druhým je presbyterát a tretím stupňom sviatosti kňazstva je biskupské svätenie.
Gréckokatolícki veriaci si počas soboty v spomínanej katedrále pripomenuli aj Eparchiálnu odpustovú slávnosť. Slávil ju prešovský Eparcha Ján Babjak spolu s administrátorom Mukačevskej eparchie vladykom Milanom Šašikom a emeritným biskupom Jánom Hirkom.
 

Vyberte región

mark